Tanatoestetica??!!

Astăzi, prin natura serviciului, a trebuit să rezolv o solicitare a unui domn care ne-a scris că dorește echivalarea unei diplome obținute în Spania în Tanatoprofilaxie și Tanatoestetică. La prima lectură a solicitării, prima întrebare care mi-a venit în cap a fost: ce-o mai fi și asta? Stând însă cu ochii țintiți pe prefixoidul ”tanato-”, m-a izbit amintirea unui examen de literatura română la facultate, la a cărui probă orală mi-a picat ceva legat de Tanatosul în opera nu-mai-știu cărui scriitor român. Aveam asa o baftă să îmi cadă pe vremea aceea numai subiecte de tăiat venele, în ton cu multe dileme de-ale mele existențiale. Le-am făcut față, drept dovadă că am ajuns astăzi să răspund domnului care s-a specializat în Tanatoprofiaxie și Tanatoestetică. Mult sânge rece trebuie să ai ca să profesezi într-un așa domeniu. Mie, una, mi s-a zbârlit părul numai închipuindu-mi tipul de servicii care trebuie oferite de un astfel de specialist. Și cred că îți trebuie și un psihic foarte bun, pe lângă multe alte aptitudini. Cu siguranța că lucrând într-un astfel de domeniu nimic pe lumea asta nu ți se mai poate părea de netrecut, de nerezolvat. Până la urmă, meseria asta are și un caracter nobil: înfrumusețarea morții!
Haideți, că nu vreau să începem week-endul întristându-ne! Eu, mai demult, am scris o scrisorică pe tema asta băiatului meu. Ea suna cam așa:
 Scrisoare catre copilul meu
Pentru că subiectul acestei postări a venit pur si simplu și pentru că nimic nu este întâmplător, în amintirea celor care s-au dus către un alt cer, eu aș fredona ceva frumos: Taxi - Stelele care cad.

Comentarii